
- 3 Μαρτίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 285 Προβολή

Υλικά
1 ½ Λίτρο γάλα
350γρ. Ζάχαρη
240γρ. Σιμιγδάλι τα 80 γρ. χοντρό
5τεμ. Αυγά
50γρ. Φρέσκο βούτυρο
500γρ. Φύλο κρούστας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για το σιρόπι
400γρ. Νερό
1 Κιλό ζάχαρη
50γρ. Βούτυρο φρέσκο
½ Λεμόνι η
50γρ. Γλυκόζης
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη τα αυγά
και ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το γάλα
και ανάβουμε την φωτιά, ανακατώνοντας συνέχεια
περιμένουμε να αρχίσει το μίγμα να βράζει και να φουσκώσει, τότε ρίχνουμε το λεμόνι και το σιμιγδάλι λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
Τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας λίγο ακόμα, το αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε το ταψί με τα φύλα για να αδειάσουμε το μίγμα μέσα. Στρώνουμε τα φύλα κρούστας όπως βλέπουμε στο βίντεο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα, στρώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα φύλα και φουρνίζουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό το λεμονί η τη γλυκόζη και βράζουμε για 8-10 λεπτά από το σημείο βρασμού, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε.
Καλή Επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.